perjantai 21. helmikuuta 2014

Pähkinäsuklaahedelmämuru

Lukeudun niihin ihmisiin jotka voisivat syödä karkkia vaikka joka päivä. En kuitenkaan sitä tee, vaan yritän arkisin vältellä herkkuja ja nauttia niistä sitten viikonloppuna. Olen myös todella kiinnostunut siitä MITÄ syön ja koitankin syödä mahdollisimman vähän käsiteltyä ja valmistaa itse ruokani alusta asti. Herkkuhammasta alkoi kolottamaan yhtenä arkipäivänä ja päätinkin tehdä itse jotakin hyvää, ja tässä yhdistyikin kolme ihanaa; tumma suklaa, pähkinät ja kuivatut hedelmät.

Syntyi  Pähkinäsuklaahedelmämuru
 

Aluksi kuullotin noin. 40g voita kattilassa, johon lisäsin puolikkaan raastetun appelsiinin kuoren ja lurauksen siirappia ja hyppysellisen vaniljasokeria. Sitten lisäsin 1dl kaurahiutaleita kattilaan ja annoin voin imeytyä hiutaleisiin. Murskasin tumman suklaan (50g) ja pähkinät (50g) palasiksi ja yhdistin kaikki aineet keskenään. Lopulta koko komeus kaadettiin vuokaan ja paistettiin 170 -asteessa n.10minuuttia.

Lopputulos on rapea, herkullinen ja ah niin hyvä. Tätä ei tarvitse syödä todellakaan paljoa kerralla, ensimmäisen kerran kun valmistin vuoallisen niin söin siitä viikon ajan. Parhaalta tämä maistuu jääkaappikylmänä.



Tiedät mitä syöt kun valmistat itse. Lisäämällä enemmän voita olisi tästä saanut leikattua helpommin palasia, mutta en halunnut kasvattaa herkun kalorimäärää ihan pilviin ja minua ei haittaa napsia murusia :) Voin pystyy varmasti korvaamaan kookosrasvallakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti